Loading...

Πώς μπορώ να συνδέσω το domain μου με το Blog που έχω αναρτημένο στο Blogger?

Η υπηρεσία blogger.com δίνει σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό ιστολόγιο (blog). Για να δημιουργήσετε και εσείς το δικό σας blog, μπορείτε να ανατρέξετε στο blogger.com και να κάνετε είσοδο (sign in) στον Google λογαριασμό σας (@gmail.com).


Προκειμένου να συνδέσετε το domain που έχετε κατοχυρώσει στην IP.GR με το Blog που έχετε δημιουργήσει -ή θα δημιουργήσετε- στο Blogger, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1:


Για να συνδέσετε το blog που έχετε αναρτήσει στο blogger με το domain σας θα πρέπει αρχικά να δηλώσετε το domain σας στο blogger και κατόπιν να πάρετε κάποιες βασικές πληροφορίες ( 2 μεταβλητές ) που θα εισάγετε στο αρχείο ζώνης του domain σας.

Για να βρείτε τις μεταβλητές αυτές, μεταβείτε στη διαχείριση του ιστολογίου σας στο blogger.com. Από την αριστερή στήλη επιλέξτε Ρυθμίσεις και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Προσαρμοσμένος τομέας.

Ρύθμιση από blogger

Βήμα 2:


Στη συνέχεια, εισάγετε στο αντίστοιχο πεδίο το domain σας (με www μπροστά) ή το subdomain που επιθυμείτε και πατήστε Αποθήκευση.

Εισαγωγή domain σε blogger

Βήμα 3:


Επάνω από την ΑΓΟΡΑ ΤΟΜΕΑ θα εμφανιστεί μία παράγραφος όπου θα σας γνωστοποιεί τις DNS εγγραφές που θα πρέπει να περάσετε στο αρχείο ζώνης του domain σας.
Από το κείμενο αυτό θα χρειαστεί να κρατήσετε το όνομα και τον προορισμό που βρίσκονται σε παρένθεση, δηλαδή τις αντίστοιχες τιμές που είναι μαρκαρισμένες στην παρακάτω εικόνα.

Αντιγραφή DNS εγγραφών

Αντιγράψτε αυτές τις δύο τιμές σε ένα αρχείο κειμενογράφου (text file), καθώς θα τα χρειαστείτε στη συνέχεια.
Στο παράδειγμά μας οι μεταβλητές που χρειάζονται είναι οι εξής:

Μεταβλητή Α:
Μεταβλητή Β:


Βήμα 4:


Κάντε είσοδο στον λογαριασμό που διατηρείτε στη σελίδα της IP.GR και ανατρέξτε στο:
Ο λογαριασμός μου > Τα domain μου

Αφού εντοπίσετε το domain με το οποίο θα συνδέσετε το blog σας, πατήστε στα δεξιά του domain Επεξεργασία.

Επεξεργασία domain στην IP.GR

Βήμα 5:


Από το μενού που θα εμφανιστεί στα αριστερά, κάντε κλικ στο DNS control και από τη λίστα των προτύπων επιλέξτε το Blogger.
Στη συνέχεια πατήστε Ενεργοποίηση και στο μήνυμα επιβεβαίωσης που θα ακολουθήσει το OK.

Ενεργοποίηση DNS control

Βήμα 6:


Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία αρχείου ζώνης για να εμφανιστεί το αρχείο ζώνης του domain σας προκειμένου να το επεξεργαστείτε.

Επεξεργασία DNS control

Βήμα 7:


Στο αρχείο ζώνης που θα εμφανιστεί, θα χρειαστεί να προσθέσετε μία επιπλέον σειρά στο τέλος του με τις τιμές που αντλήσατε προηγουμένως από το περιβάλλον του blogger.com.
Εισάγετε τις δύο μεταβλητές του blogger σε μία νέα CNAME εγγραφή όπως η ακόλουθη:.



Προσοχή: Μην ξεχάσετε την τελεία στο τέλος της γραμμής!

Αυτή η γραμμή θα είναι η τελευταία στο αρχείο ζώνης και η μόνη προσθήκη που θα χρειαστεί να κάνετε με το χέρι. Τα υπόλοιπα περιεχόμενα του αρχείου ζώνης είναι ήδη συμπληρωμένα.

Το αρχείο ζώνης σας μετά και τη δική σας προσθήκη, θα πρέπει να είναι της μορφής:

Προσθήκη cname record

Εφόσον εισαχθεί η νέα DNS εγγραφή στο τέλος του αρχείου ζώνης, πατήστε Συνέχεια και αναμείνετε την επόμενη επανεκκίνηση των DNS για να τεθεί σε εφαρμογή η αλλαγή αυτή.

Σημείωση: Η επανεκκίνηση πραγματοποιείται κάθε 1 ώρα (12:00 - 13:00 - 14:00 κ.ο.κ.).

Βήμα 8:


Εφόσον πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση του DNS, ανατρέξτε και πάλι στο διαχειριστικό περιβάλλον του blogger.com και πατήστε Ρυθμίσεις > Προσαρμοσμένος τομέας όπως στο Βήμα 1.
Θα εμφανιστεί η ίδια παράγραφος με τις τιμές που ορίσατε στην CNAME εγγραφή στο προηγούμενο βήμα.
Πατήστε Αποθήκευση.

Αποθήκευση ρυθμίσεων σε blogger

Βήμα 9:


Εφόσον όλα πήγαν καλά, πλέον στο πεδίο Προσαρμοσμένος τομέας θα εμφανίζεται το domain ή το subdomain με το οποίο συνδέσατε το blog σας.
Στη συνέχεια μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές Διαθεσιμότητα HTTPS και Ανακατεύθυνση HTTPS.

Ενεργοποίηση https

Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, θα χρειαστεί να περιμένετε έως και 24 ώρες για να εμφανιστεί το blog σας όταν πληκτρολογείτε το domain (ή το subdomain) σας στον browser.

top 2894006506151537327
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu