Loading...

Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις στο e-shop σας, στο διάστημα των εορτών


Η περίοδος των Χριστουγέννων απέχει μερικές εβδομάδες και τα περισσότερα καταστήματα έχουν στολιστεί και ετοιμαστεί για τις αγορές των εορτών και το καταναλωτικό κύμα που έρχεται μαζί τους.

Στην περίπτωση των e-shop τα δεδομένα δεν αλλάζουν, γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για το πως μπορείτε να προσθέσετε την χριστουγεννιάτικη πινελιά που χρειάζεται για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας αυτό το διάστημα.

Γιορτές + Προσφορές = Αγορά.

Η παραπάνω εξίσωση περιγράφει τέλεια την συμπεριφορά του καταναλωτή που έχει διάθεση να ξοδέψει αλλά δεν ξέρει που. Με την δημιουργία εκπτωτικών κουπονιών πετυχαίνετε να του τραβήξετε την προσοχή επάνω στα δικά σας προϊόντα.

Προώθηση προϊόντων στα Social Media.

Τα εκπτωτικά κουπόνια είναι καλά, όμως χρειάζεται να επικοινωνηθεί αυτή η δράση σας και με τον υπόλοιπο κόσμο. Συνεπώς είναι καλό να δημιουργήσετε μερικές καμπάνιες με ωραία εικαστικά που ταιριάζουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων, οι οποίες θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα εκπτωτικά κουπόνια που έχετε εκδώσει.

Μην ξεχνάτε τους υπάρχοντες πελάτες σας.

Μπορεί να έχετε ένα μεγάλο έργο μπροστά σας για να πείσετε τον κόσμο έξω ότι αξίζει αυτές τις γιορτές να κάνουν τα ψώνια τους από εσάς, όμως υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που ήδη έχουν μπει στην διαδικασία να αγοράσουν από το e-shop σας.

Είναι καλό να δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο Newsletter που θα υπενθυμίσει στους πελάτες σας την παρουσία σας και θα τους ενημερώσει για τις γιορτινές προσφορές από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν.

Βάλτε και το e-shop σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πολλές φορές αγνοούμε την διακόσμηση στο κατάστημά μας, αλλά όπως και στον φυσικό κόσμο έτσι και στον ψηφιακό, το design παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο κόσμος περιμένει να κατακλυστεί από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στις γιορτές και ένας λόγος παραπάνω να γίνει αυτό όταν ψωνίζει από τον υπολογιστή του, όπου δεν έχει άλλα ερεθίσματα.

Αλλάξετε λίγο το layout του e-shop σας, προσθέτοντας ένα χριστουγεννιάτικο background και φροντίζοντας οι φωτογραφίες των προϊόντων, τα εικαστικά των social media και ότι άλλο συνοδεύει το site σας (στο μέτρο που είναι εφικτό) να έχει έναν γιορτινό τόνο.

Προτείνετε και συμβουλέψτε τους πελάτες σας για αγορές.

Λόγω του ότι ο κόσμος βομβαρδίζεται από πληροφορίες σε αυτό το διάστημα, βρίσκεται πολλές φορές ανήμπορος να αποφασίσει τι θέλει να αγοράσει.

Επενδύστε σε συστάσεις συνδυασμών αγορών προϊόντων (π.χ. Αυτή η μπλούζα πάει με αυτό το παντελόνι) ή ακόμη καλύτερα δώστε κίνητρα για συνδυαστικές αγορές.

Τώρα που όλοι θα θέλουν να αγοράσουν λίγο πιο μαζικά, δώστε τους ένα πάτημα μέσα από τα μεταφορικά κόστη, προκειμένου να μπουν στην διαδικασία να αγοράσουν περισσότερα (π.χ. για αγορές άνω των 50€, τα μεταφορικά είναι δωρεάν!).

Τέλος μπορείτε να μπείτε στην διαδικασία του να παράγετε “ζωντανό” περιεχόμενο (videos) όπου κάνετε προτάσεις για την περίοδο των χριστουγέννων, γύρω από τα προϊόντα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα σε επίπεδο SEO τώρα που όλος ο κόσμος θα πραγματοποιεί αντίστοιχες αναζητήσεις.

Branding, Branding, Branding

Η τελική μας πρόταση είναι να εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε την δεκτικότητα του κόσμου να ακούσει τι έχει να πει το κάθε κατάστημα αυτή την εποχή.

Οι υπάρχοντες και δυνητικοί πελάτες σας θα δεχθούν να ακούσουν για προτάσεις, προσφορές και κάθε λογής καμπάνια που μπορεί να τους βοηθήσει με τις αγορές τους αυτό το διάστημα.

Συνεπώς είναι καλό κάθε φορά που θα δέχονται κάτι από εσάς, αυτό να φέρει την ίδια σφραγίδα με κάθε προηγούμενο και επόμενο, προκειμένου μετά το τέλος των εορτών να έχει αποτυπωθεί στο μυαλό του και να επιστρέψει ξανά για αγορές σε εσάς.

Καλά Χριστούγεννα και Καλές Δουλειές!

Η περιόδος των Χριστουγέννων είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσετε τον τζίρο σας και να δημιουργήσετε προοπτικές για την χρονιά που ακολουθεί.

Αν έχετε και την δική σας συνταγή της επιτυχίας που θέλετε να προσθέσουμε στο άρθρο, θα χαρούμε να την μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

Αν πάλι ακόμα δεν έχετε κάποιο e-shop, αλλά η δημιουργία του περιλαμβάνεται στο resolution σας για την επόμενη χρονιά, τότε ξεκινήστε με το πιο βασικό. Ένα domain name από την IP.GR!
marketing 9207554317511061815
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu