Loading...

Τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή template για το Site σας


Η δημιουργία ενός Website είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα στις μέρες μας και για τις επιχειρήσεις και για τους ιδιώτες. Παρόλα αυτά, συχνά αντιμετωπίζεται σαν ζήτημα μάλλον επιφανειακά.

Στην περίπτωση που σκέφτεστε να κατασκευάσετε ένα Website από την αρχή, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις συμβουλές που ακολουθούν, για να ορίσετε το sitemap του (δομή και διάταξη). Εάν ωστόσο επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έτοιμο template για την κατασκευή του, θα βρείτε τα παρακάτω άκρως χρήσιμα για την επιλογή του template σας.

Καθορίστε τον σκοπό του website σας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά την επιλογή ενός template, είναι το να μην καθορίζεται ρητά το τι ακριβώς θα κάνει το Website μας. Κάθε Website εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Έτσι, εάν για παράδειγμα θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο την εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησής μας, καλό θα ήταν να σκεφτούμε να επιλέξουμε ένα Template για e-Commerce site, το οποίο να αναδεικνύει τα προϊόντα μας. Αντιστοίχως, εάν θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα για ηλεκτρονικό περιοδικό, θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποιο template το οποίο να έχει πολλές κατηγορίες, να δείχνει την ροή των ειδήσεων με ωραίο τρόπο κ.ο.κ.

Tip: Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ποιος είναι αυτός ο σκοπός, μπορείτε να βάλετε και τους επισκέπτες του website σας στο παιχνίδι, ζητώντας και τη δική τους γνώμη για το τι θα τους άρεσε να προστεθεί σε αυτό σαν χαρακτηριστικό ή πως θα ήθελαν να είναι διαμορφωμένο, ώστε να συνεχίσουν να το επισκέπτονται τακτικά.

Συνδυάστε εντύπωση και λειτουργικότητα.

Ο εντυπωσιασμός παίζει μεγάλο ρόλο στο Internet, καθώς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεχωρίσετε από τα δισεκατομμύρια άλλα Websites, όμως δεν θα πρέπει να είναι το καθοριστικό κομμάτι για την επιλογή σας, καθώς τελικά αυτό που μένει στον χρήστη είναι η εμπειρία από την αλληλεπίδραση με το website σας.

Συνεπώς, θα πρέπει να καταλήξετε με ένα Template που θα σας εξυπηρετεί τόσο σε επίπεδο διαχείρισης του site σας όσο και σε επίπεδο ικανοποίησης του επισκέπτη από την πλοήγηση σε αυτό και ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να σας διευκολύνει να κατευθύνετε τον επισκέπτη στην εκπλήρωση της επιθυμητής τελικά δράσης, όπως για παράδειγμα στην αγορά προϊόντων.

Επιλογές και Ευελιξία

Συνεχίζοντας το παραπάνω σκεπτικό, καλό θα είναι το Template που θα επιλέξετε να σας επιτρέπει να το διαμορφώνετε ανάλογα με την εποχή, τις δράσεις σας και τους στόχους που έχετε θέσει. Γενικά η διαμόρφωση του Website σας δεν θα πρέπει να είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν θα πρέπει να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις Web Design.

 Η ευελιξία και οι πολλές επιλογές, σας επιτρέπουν να μπορείτε να κρατάτε εύκολα το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας που έχουν πάντα κάτι καινούργιο να δούνε, ενώ σας δίνει την δυνατότητα για αρκετές δοκιμές, ούτως ώστε να βρείτε αυτό που τους αρέσει.

Support και πάλι Support.

Ένα από τα πράγματα για τα οποία δείχνουμε ιδιαίτερο ζήλο στην IP.GR είναι το να παρέχουμε όσο το δυνατό καλύτερο support! Το να έχεις τη δυνατότητα να έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου για να σε εξυπηρετήσει και να σου λύσει τυχόν απορίες, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ενός Template. Θα πρέπει να προσέξετε αν το συγκεκριμένο Template χρησιμοποιείται από πολλά ακόμα άτομα, με τι βαθμολογία το έχουν αξιολογήσει και φυσικά θα χρειαστεί να ρίξετε μία προσεκτική ματιά στο Support που παρέχεται για αυτό. Υπάρχουν fora για τα περισσότερα templates, στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε για σχόλια και συχνές ερωτήσεις και φυσικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλα αυτά από τους developers.

Ρωτήστε προτού αγοράσετε.

Κάνατε όλη την μελέτη, διαβάσατε όλα τα σχόλια και σας αρέσει το συγκεκριμένο Template, πιθανόν όμως να υπάρχουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις που δεν είστε σίγουρος αν τις καλύπτει. Καταγράψτε τες και στείλτε συγκεκριμένα όλες τις ερωτήσεις στους developers του template αυτού, προτού προχωρήσετε στην αγορά του. Μην αφήνετε εκκρεμότητες για να ανακαλύψετε στην συνέχεια ότι κάποια features που θέλετε να έχει, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ή μπορούν αλλά με τεράστιο κόστος.

Tip: Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και προσπαθήστε να εκτιμήσετε τις δράσεις και τις συνεργασίες μέσα στην χρονιά. Αυτό θα σας δώσει μία ξεκάθαρη εικόνα των παρόντων και μελλοντικών σας απαιτήσεων από το Template.

Δείξτε υπομονή και επιμονή.

Μέχρι εδώ θα πρέπει να έχετε πειστεί ότι η διαδικασία επιλογής ενός Template καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζεται επιφανειακά και να μην ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί μέχρι να βρείτε κάτι που θα μπορεί να σας ακολουθεί σίγουρα για τα επόμενα 2-3 χρόνια στο Internet.  

Επιμείνετε στις απαιτήσεις σας (στο μέτρο του δυνατού), βρείτε αυτό που πραγματικά μεταφέρει την εμπειρία χρήσης που θέλετε στον χρήστη που θα το επισκεφτεί και μην είστε φειδωλοί στα χρήματα όταν έρθει η ώρα να το αποκτήσετε.

Μετά την επιλογή…

Η επιλογή ενός Template μπορεί να έχει τελειώσει αλλά για να λειτουργήσουν όλα σωστά παίζουν ρόλο δεκάδες ακόμα παράγοντες. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι αυτός της φιλοξενίας. Σε αυτό, ο συνεργάτης παίζει τον πρώτο ρόλο γι’ αυτό μην διστάσετε να περάσετε από την IP.GR και να κάνετε το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε τη δική σας παρουσία στο Internet.
marketing 3526172549478514058
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu