Loading...

Είναι απαραίτητο να έχω το δικό μου προσωπικό website?



Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο μέσο για την προώθηση μιας επιχείρησης από το δικό της website!

Παρόλα αυτά, ένα website δεν είναι χρήσιμο μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις. Ένα προσωπικό website, διαμορφωμένο με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της δουλειάς σας, ενός project με το οποίο ασχολείστε ή του βιογραφικού σας. Μπορεί να σας προσδώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία, να ενισχύσει την ταυτότητά σας ως επαγγελματία και να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία και τις ικανότητές σας, παρέχοντάς σας μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη και περισσότερο ποιοτική απασχόληση. Μπορεί ακόμη να αποτελέσει ένα μέσο για να συνδεθείτε και να δικτυωθείτε καλύτερα με άλλους χρήστες του Internet.

Με την εμφάνιση των social media, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος να διατηρεί ένα δικό του, προσωπικό website, εφόσον δεν είναι πλέον το μοναδικό μέσο για την παρουσία κάποιου online και για την προσωπική του έκφραση. Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα και παρά την υπερανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων, ένα προσωπικό site προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, έναντι οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρονικού μέσου.

Με ένα δικό σας website έχετε την δυνατότητα να εκφραστείτε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να σας παρέχει κανένα κοινωνικό δίκτυο. Ακόμη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη κοινότητα χρηστών γύρω από τις ιδέες σας, σε αντίθεση με την εφήμερη προσοχή που μπορεί να συγκεντρώνετε μέσω των δικτύων. Εάν επίσης επιθυμείτε να δημιουργήσετε το δικό σας online portfolio ή βιογραφικό σημείωμα, δεν υπάρχει καλύτερη προσέγγιση από ένα προσωπικό website.

Ελευθερία Έκφρασης

Ένα προσωπικό website σας παρέχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης. Μπορείτε να το διαμορφώσετε με όποιον τρόπο σας αρέσει, από τα χρώματα και τα γραφικά, μέχρι τη διάταξη και το περιεχόμενο. Ένα εντελώς προσωποποιημένο website αντανακλά τις προτιμήσεις και το στυλ σας. Επιπλέον, αποτελεί κοινή αντίληψη μεταξύ των υπευθύνων προσωπικού των επιχειρήσεων πως η δημιουργία ενός προσωπικού site η οποία απαιτεί κάποια προσπάθεια, αποτελεί ένδειξη ότι κάποιος ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενό του, ενδιαφέρεται για την προώθηση της καριέρας του και για την περαιτέρω προσωπική του ανάπτυξη. Σε ένα τέτοιο προσωποποιημένο website μπορείτε να αναρτήσετε πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες θέσεις απασχόλησης, τα επιτεύγματα, την εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντά σας.

Όσον αφορά την απασχόληση γενικότερα, θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν εκατοντάδες ή χιλιάδες βιογραφικά για μια θέση εργασίας. 'Ένα προσωπικό website μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σας βοηθήσει να διακριθείτε από τον ανταγωνισμό και να δώσετε περισσότερη έμφαση στις ικανότητές σας. Στην ουσία το website σας είναι το καλύτερο εργαλείο branding για τον εαυτό σας. Οποιοσδήποτε, είτε πρόκειται για τον υπεύθυνο προσλήψεων μιας εταιρίας, είτε για κάποιον που ενδιαφέρεται να βρει έναν επαγγελματία στο δικό σας αντικείμενο, μπορεί να επισκεφθεί το site σας και με μια ματιά να μάθει όλα όσα χρειάζεται για εσάς.

Προσωπικό site vs Social Media Profile

Είναι πιθανό, μελλοντικοί σας εργοδότες να θελήσουν να ρίξουν μια ματιά στο online προφίλ σας για να μπορέσουν να έχουν μια πιο ευρεία εικόνα για σας. Στα προφίλ που διατηρείτε στα κοινωνικά δίκυα, πολλές από τις πληροφορίες που αναρτώνται είναι προσωπικής φύσης και δεν αναδεικνύουν ούτε τις ικανότητές σας, ούτε την επαγγελματική σας εμπειρία. Μπορείτε όμως κάλλιστα να προβάλετε τέτοιου είδους πληροφορίες για εσάς μέσα από ένα προσωπικό website.

Ακόμα και το LinkedIn, το οποίο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να αναδείξετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας, σας περιορίζει στον αριθμό των αρχείων, φωτογραφιών, video και slides που μπορείτε να ανεβάσετε, σε αντίθεση με το δικό σας, προσωποποιημένο site, το οποίο δεν σας περιορίζει με κανένα τρόπο. Σε περίπτωση που εργάζεστε ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε επίσης στο προσωπικό σας website να προσθέσετε γνώμες και αξιολογήσεις πελατών, τις οποίες δεν μπορείτε να προσθέσετε στο LinkedIn προφίλ σας, και οι οποίες αποτελούν ένα μέσο για την ανάδειξη των ικανοτήτων σας και την προσέλκυση νέων πελατών.

Αυξήστε τις πιθανότητες υπέρ σας

Μαζί με το δικό σας website, θα χρειαστεί να κατοχυρώσετε και το δικό σας domain. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το domain σας για να μεγιστοποιήστε τις πιθανότητες να σας εντοπίσει κάποιος, όταν σας αναζητά στο διαδίκτυο. Έτσι μεγιστοποιείτε και τις πιθανότητες να προσληφθείτε ή να προσελκύσετε νέους πελάτες ή συνεργάτες. Επιλέγοντας ένα domain το οποίο περιλαμβάνει το όνομά σας, είναι πολύ πιθανό το site σας να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών, σε μια σχετική αναζήτηση. Εάν το domain το οποίο περιέχει το όνομά σας τυχαίνει να είναι κατοχυρωμένο για όλες τις γνωστές καταλήξεις, μπορείτε να σκεφτείτε κάτι ακόμη πιο φρέσκο και δημιουργικό. Υπάρχουν πλέον αρκετές νέες καταλήξεις domain οι οποίες αντιστοιχούν σε κάποια επαγγελματική ιδιότητα. Εάν για παράδειγμα εργάζεστε ως οδοντίατρος, γιατί να μην κατοχυρώσετε το domain to-onoma-sas.dentist?

Ακολουθήστε το “κύμα”

Η online παρουσία είναι το “κύμα” του μέλλοντος, είναι η τάση που σε λίγο θα γίνει κυρίαρχη. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των managers προσωπικού, δείχνουν ότι στο άμεσο μέλλον, οι θέσεις εργασίας θα εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από το περιεχόμενο που θα βρίσκεται online για τους υποψήφιους εργαζομένους. Ακολουθήστε την τάση πριν από τους περισσότερους και κερδίστε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Συν του ότι εκτός από την προβολή σας, κατά τη διαδικασία της κατασκευής του site σας θα αποκτήσετε και χρήσιμες δεξιότητες.

Επιπρόσθετα, μπορεί η κατασκευή ενός website να φαντάζει δύσκολο.. εγχείρημα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον είναι ευκολότερο από ποτέ. Υπάρχουν εκατοντάδες έτοιμες εφαρμογές για να επιλέξετε αυτή που μπορείτε να διαχειριστείτε πιο εύκολα, άπειρα έτοιμα templates για να βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στη δική σας αισθητική και αμέτρητοι online οδηγοί, άρθρα με συμβουλές και how-to's και άλλες σχετικές πηγές με όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε.

Μπορείτε επίσης να απευθύνεστε σε εμάς για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία προκύψει. Η ομάδα της IP.GR είναι έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, να σας παρέχει συμβουλές ή κατευθύνσεις και να σας βοηθήσει με οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσετε. Είμαστε πάντα δίπλα σας!
marketing 5409085937817998282
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu