Loading...

Συγχαρητήρια, έχετε δημιουργήσει το δικό σας, μοναδικό website! Τώρα θα χρειαστεί να προσελκύσετε νέους επισκέπτες. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το επιτύχετε αυτό είναι μέσα από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όπως το Google και το Bing.

Υπάρχει μια ολόκληρη “επιστήμη” που σχετίζεται με την κατάταξη ενός website στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, η οποία ονομάζεται "Search Engine Optimization" ή SEO. Παρότι φαίνεται μια περίπλοκη διαδικασία και το αποτέλεσμά της – μια καλή θέση δηλαδή στην κατάταξη των μηχανών- εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, υπάρχουν ωστόσο πολλά μικρά και εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στο site σας μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει μια καλή θέση. Απλά ρίξτε μια ματιά σε ότι ακολουθεί!

1. Επιλέξτε το κατάλληλο domain

Ναι, το έχουμε ξαναπεί και σε προηγούμενα άρθρα που θα βρείτε σε αυτό το blog και δεν θα σταματήσουμε να σας το υπενθυμίζουμε! Πριν το site σας δημοσιευθεί λοιπόν, θα χρειαστεί να επιλέξετε τη διεύθυνση στην οποία θα μπορούν οι χρήστες του Internet να το επισκέπτονται. Η διεύθυνση αυτή λέγεται και domain name. Όπως ακριβώς μια μεγάλη επιγραφή στη βιτρίνα ενός καταστήματος είναι ακριβώς το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος έξω από το κατάστημα, έτσι ακριβώς και το domain σας είναι η "επιγραφή" που θα βλέπουν οι επισκέπτες του site σας.

Εκτός από αυτό, το domain σας είναι και το πρώτο πράγμα που θα εξετάσει η Google για να καταλάβει το αντικείμενο του website σας και να αποφασίσει πως θα το κατατάξει. Το ιδανικό domain θα πρέπει να περιέχει το όνομα ή την επωνυμία της επιχείρησής σας και στην καλύτερη περίπτωση και κάποιες λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο του site σας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο domain για εσάς, κάντε κλικ εδώ.

2. Δώστε τίτλους και περιγραφές σε κάθε σελίδα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να δώσετε μοναδικό τίτλο και περιγραφή σε κάθε σελίδα του website σας? Οι περιγραφές και οι τίτλοι είναι μικρά κομμάτια κειμένου τα οποία περιγράφουν με συντομία και σαφήνεια το αντικείμενό σας και ιδανικά περιέχουν μερικές λέξεις και φράσεις κλειδιά. Εάν δοκιμάσετε να αφήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω στην "καρτέλα" (ή αλλιώς το tab) ενός website στον browser σας, θα δείτε να εμφανίζεται μια σύντομη φράση. Η φράση αυτή είναι ο τίτλος της σελίδας στην οποία βρίσκεστε. Αντίθετα, η περιγραφή δεν είναι ορατή στους επισκέπτες μιας σελίδας, αλλά είναι ορατή στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Στην πραγματικότητα, ο τίτλος, το περιεχόμενο και το domain είναι τα πράγματα που ελέγχει η Google για να αποφασίσει για την κατάταξη του site σας. Η αξία της περιγραφής έγκειται στο κατά πόσο είναι κατάλληλη προκειμένου να προσελκύσει τους ενδιαφερόμενους όταν προβάλλεται στα αποτελέσματα αναζήτης.

Bonus tip: Από τη στιγμή που ένα site θα αρχίσει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών, αυτό που θα βλέπουν οι χρήστες του Internet προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα κάνουν click για να επισκεφθούν το site σας είναι ακριβώς ο τίτλος και η περιγραφή του. Γι' αυτό δώστε αρκετή σημασία σε αυτό το κομμάτι – διαλέξτε κάτι έξυπνο, μοναδικό, σύντομο και περιεκτικό, για να δώσετε στους μελλοντικούς σας επισκέπτες την απαραίτητη πληροφορία αλλά και το κίνητρο να βρεθούν στο site σας! Οι μηχανές αναζήτησης θα ελέγξουν την περιγραφή που δηλώνετε και αν την κρίνουν μη αντιπροσωπευτική του περιεχομένου σας, θα την απορρίψουν και θα βάλουν κάποιο απόσπασμα από το κείμενο που αντιπροσωπεύει καλύτερα το περιεχόμενο της σελίδας σας.

3. Προσθέστε κείμενο "alt-text" στις εικόνες

Μπορεί οι μηχανές αναζήτησης να τα καταφέρνουν περίφημα στο να "διαβάζουν" το κείμενο που περιέχεται στο site σας και να το αξιολογούν, παρόλα αυτά δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν να διαβάζουν τα γραφικά στοιχεία που περιέχονται στο site σας. Για να καταλάβουν τι εμφανίζεται σε μια εικόνα ή ένα γραφικό, οι μηχανές ψάχνουν για κείμενο "alt text", μια μικρή ακριβή περιγραφή (με λίγες λέξεις) του τι απεικονίζεται στην εκάστοτε εικόνα ή το γραφικό. Όταν γράφετε ένα alt text, θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι έχετε περιγράψει επαρκώς ότι περιέχεται στην αντίστοιχη φωτογραφία, καθώς και ότι έχετε συμπεριλάβει το όνομα ή την επωνυμία σας και μερικές λέξεις κλειδιά, που σχετίζονται με το αντικείμενό σας.

Bonus tip: Δεν χρειάζεται να γράψετε alt text για τις εικόνες στο site σας που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για λόγους μορφοποίησης της σελίδας σας, όπως μια εικόνα background ή κάποια απλά σχήματα. Εάν η εικόνα δε σχετίζεται με το αντικείμενο του website σας, μπορείτε να παραβλέψετε το alt text της.

4. Συνδέστε το site σας με τα κοινωνικά σας δίκτυα

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά η σελίδα σας στο Facebook έχει επιρροή στην κατάταξή σας στη Google. Για την ακρίβεια, το να είστε συνδεδεμένοι και ενεργοί σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, από το Twitter και το Instagram, μέχρι φυσικά το Google+ - που είναι και το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση – έχει πολύ μεγάλη σημασία για την προώθηση του website σας. Όταν δημιουργείτε το site σας, καλό θα είναι να συμπεριλάβετε εικονίδια για όλα σας τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία να συνδέονται άμεσα με το αντίστοιχο προφίλ σας σε κάθε μέσο. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε κουμπιά, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης του site σας να μοιράζεται άμεσα το περιεχόμενό του (ή ακόμη και τα προϊόντα ή υπηρεσίες που βρίσκονται σε αυτό) στα κοινωνικά του δίκτυα. Όσο οι επισκέπτες μοιράζονται το περιεχόμενό σας, τόσο αυξάνεται η επισκεψιμότητά σας και τόσο περισσότερο το λαμβάνει υπόψιν της η Google.

Tώρα θα πρέπει να νιώθετε περισσότερο προετοιμασμένοι για να ασχοληθείτε με το SEO του website σας! Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και προωθήστε το στις μηχανές αναζήτησης για να αυξήσετε την επισκεψιμότητά του και να πετύχετε τους στόχους σας. Μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά άρθρα στο Blog μας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε κάθε σας βήμα, από την επιλογή του domain σας, μέχρι την επιτυχία!
marketing 1327866613437881699
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu