Loading...

SSL: μάθετε τα πάντα και αποκτήστε το δωρεάν από την IP.GR


Τι είναι το SSL και σε τι εξυπηρετεί;

🔎 Το SSL αποτελεί ένα πρωτόκολλο του διαδικτύου, το οποίο προστατεύει την ανταλλαγή δεδομένων.

Με τη χρήση του δημιουργείται μια ασφαλής συνεδρία ανάμεσα στον webserver και τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Όλες οι επικοινωνίες κρυπτογραφούνται και προστατεύονται, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

❗❗ Χωρίς ένα SSL πιστοποιητικό κινδυνεύουν να υποκλαπούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως πληροφορίες χρεωπιστωτικών καρτών, η ηλεκτρονική αλληλογραφία μίας εταιρείας, οργανισμού κλπ.

Πως καταλαβαίνω αν ένα site έχει SSL πιστοποιητικό;

Στη γραμμή διευθύνσεων των browser που ακολουθούν τα πρότυπα ασφαλείας, εμφανίζεται η πράσινη κλειδαριά.



Ακόμα, οι χρήστες μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αρχή που έχει εκδώσει το πιστοποιητικό κάνοντας κλικ στο σήμα πιστοποίησης (εικονίδιο λουκέτου).



Σε νεότερους browsers οι ίδιες πληροφορίες μπορεί να εμφανίζονται ακόμα και όταν οι χρήστες αιωρούνται με το ποντίκι  πάνω από τη γραμμή διευθύνσεων.

Είναι πραγματικά απαραίτητο;

✔ Πλέον ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα - GDPR - σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να εναρμονιστούν οι επιχειρήσεις που χειρίζονται προσωπικά δεδομένα, προτείνει την κρυπτογράφηση των δεδομένων για τη διασφάλιση της επικοινωνίας. Η ύπαρξη ενός πιστοποιητικού SSL συμβάλει στην επίτευξη της συμμόρφωσης με το νέο κανονισμό.

✔ Επιπρόσθετα η ύπαρξη και η σωστή παραμετροποίηση ενός ιστοτόπου για να υποστηρίζει το πρωτόκολλο αυτό, συμβάλλει σημαντικά στην κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης - SEO. Ένα site μη ασφαλές λαμβάνει πολύ χαμηλή αξιολόγηση στις SERP - σελίδες αποτελεσμάτων της Google - με αποτέλεσμα να χάνει πιθανούς επισκέπτες ή και πελάτες!

✔ Η Google από τον Ιούλιο του 2018 ξεκίνησε να χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα site τα οποία δεν έχουν SSL πιστοποιητικό εγκατεστημένο ή ακόμα και αν έχουν, δεν είναι σωστά παραμετροποιημένες για να το αξιοποιούν.

Πως μπορώ να αποκτήσω ένα SSL πιστοποιητικό;

Η ΙP.GR προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές πακέτων φιλοξενίας της δωρεάν πιστοποιητικό SSL, το οποίο εκδίδεται και εγκαθιστάται αυτόματα μέσω του cPanel. Με τον τρόπο αυτό, η περιήγηση στις σελίδες των ιστοτόπων θα γίνεται με ασφαλή τρόπο. Στην περίπτωση που μόλις αποκτήσατε το πακέτο hosting σας ή είχατε κάποιο πιστοποιητικό επί πληρωμή το οποίο έληξε, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε την δυνατότητα που σας προσφέρει η IP.GR και να εγκαταστήσετε το δωρεάν SSL.

Στα νέα πακέτα φιλοξενίας το δωρεάν πιστοποιητικό εγκαθίσταται αυτόματα εντός 24 ωρών από τη στιγμή της ενεργοποίησης του πακέτου hosting. Σε περίπτωση που θέλετε να επισπεύσετε την εγκατάσταση, η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε μερικά λεπτά. Συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο cPanel και να μεταβείτε στην επιλογή SSL/TLS status. Από κει να εκτελέσετε την λειτουργία "Run AutoSSL" και μέσα σε λίγα λεπτά το πιστοποιητικό θα έχει ενεργοποιηθεί.

       👉 Θέλω πακέτο φιλοξενίας με δωρεάν SSL


Βασικές προϋποθέσεις εγκατάστασης δωρεάν SSL:

Tο cPanel όταν θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει το πιστοποιητικό, θα δημιουργήσει έναν φάκελο .well known μέσα στον ριζικό φάκελο αρχείων του hosting. Ο φάκελος αυτός,  θα πρέπει να είναι προσβάσιμος (web accessible), καθώς εκεί θα δημιουργηθούν  αρχεία απαραίτητα για την επαλήθευση στοιχείων και την εγκατάσταση του πιστοποιητικού.

✔ Για την αυτόματη εγκατάσταση του πιστοποιητικού θα πρέπει το domain σας να δείχνει προς το πακέτο hosting που έχετε. Δηλαδή οι nameservers του domain να είναι αυτοί του πακέτου hosting. Επιπλέον δεν θα πρέπει να υπάρχει σχετική εγγραφή στο αρχείο ζώνης που να ορίζει ότι το site σας φιλοξενείται σε κάποιον άλλον server.

✔ Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια εξωτερική υπηρεσία CDN όπως το Cloudflare, το SSL που εκδίδεται μέσα από το cPanel δεν θα μπορέσει να εγκατασταθεί επιτυχώς.

✔ Τέλος, το αρχείο  .htaccess δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιον κανόνα όπως το "deny from all", ο οποίος απαγορεύει την πρόσβαση και καθιστά αδύνατη την εγκατάσταση του πιστοποιητικού.


💡Ακόμα και αν δεν επιθυμείτε να επωφεληθείτε από το δωρεάν πιστοποιητικό η IP.GR σας προσφέρει πληθώρα πιστοποιητικών σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές!







web hosting 5858395485251567766
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu