Loading...

5 Συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο domain name!


Το domain σας είναι τόσο σημαντικό για την προώθηση της εταιρικής σας ταυτότητας, όσο και η ίδια η επωνυμία της επιχείρησής σας και η κατοχύρωση του καλύτερου δυνατού domain για τη σελίδα σας μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας κατευθύνουν στην επιλογή ενός αποτελεσματικού ονόματος για το website σας. Διατηρήστε τες στη μνήμη σας ή ανατρέξτε σε αυτές κάθε φορά που τις χρειάζεστε!

1. Το κλειδί είναι στη συντομία!


Ο απλούστερος τρόπος για να φτάσει ένας επισκέπτης στο site σας, είναι πληκτρολογώντας το domain σας απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων του browser του. Διευκολύνετε τους επισκέπτες του website σας, επιλέγοντας ένα σύντομο και περιεκτικό domain. Προσπαθήστε να μην ξεπερνάει ποτέ τους 20 χαρακτήρες. Θυμηθείτε – όσο μικρότερο, τόσο καλύτερο!

2. Επιλέξτε το απλό και προφανές


Το domain σας είναι ουσιαστικά το "όνομα" του site σας. Αυτό το όνομα θα πρέπει να είναι εύκολο και για να το θυμάται κανείς αλλά και για να το προφέρει, αν χρειαστεί να το μεταφέρει προφορικά σε κάποιον τρίτο. Εάν το site σας είναι ένα portfolio της δουλειάς σας ή ένα προσωπικό website, χρησιμοποιήστε σαν διεύθυνση το ονοματεπώνυμό σας. Δημιουργείτε μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας? Μετατρέψτε την επωνυμία της σε domain!


3. Αποφύγετε τους αριθμητικούς χαρακτήρες και τις παύλες


Μερικές φορές δεν είναι δυνατό να ακολουθήσετε την προηγούμενη συμβουλή, γιατί το domain που θα θέλατε να κατοχυρώσετε έχει ήδη κατοχυρωθεί από κάποιον άλλο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης ενός αρτοποιείου που ονομάζεται Φούρνος Μαρίνου”. Η προφανής επιλογή για το domain name σας είναι fournosmarinou.gr.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που κάπου αλλού εκεί έξω στον κόσμο υπάρχει ακόμη μία αρτοποιία Μαρίνου και έχουν ήδη κατοχυρώσει αυτό το domain; Σίγουρα θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να κατοχυρώσετε το domain fournos-marinou.gr. Αλλά εδώ ακριβώς δημιουργείται ένα πρόβλημα- αν δώσει κάποιος τη διεύθυνση σας, υπάρχει η πιθανότητα αργότερα κάποιος επισκέπτης του site σας να πληκτρολογήσει fournosmarinou.gr., χωρίς να συμπεριλάβει την ενωτική παύλα, που σημαίνει ότι θα καταλήξει τελικά σε ένα εντελώς διαφορετικό site και μάλιστα ίσως και κάποιου ανταγωνιστή σας. Ας μην αναφέρουμε καλύτερα καν την περίπτωση να κατοχυρώσετε το domain fournosmarinou2.gr ή κάτι ανάλογο! Ίσως σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε να κατοχυρώσετε το domain “artopoiiamarinou.grή κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

4. Επικεντρωθείτε σε λέξεις-κλειδιά και προβάλετε τα δυνατά σας σημεία



Σε περίπτωση που ο φούρνος του παραπάνω παραδείγματος ήταν διάσημος για τα κουλούρια ή τις πίτες του, μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή θα ήταν να κατοχυρώσει ένα domain που να προβάλει ακριβώς αυτό στο οποίο ειδικεύεται όπως για παράδειγμα τα domains koulouriamarinou.grκαι pitesmarinou.gr”.

5. Κατοχυρώστε το domain σας για περισσότερα χρόνια


H χρονική διάρκεια για την οποία έχει κατοχυρωθεί ένα domain έχει πραγματικά σημασία. Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, ελέγχουν τη διάρκεια για την οποία έχει κατοχυρωθεί ένα όνομα για να αξιολογήσουν το site σας. Μια κατοχύρωση του domain σας για περισσότερα έτη, μπορεί να ανεβάσει το site σας στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Επίσης, όταν κατοχυρώνετε ένα domain, αυτό γίνεται περιουσιακό σας στοιχείο για το χρονικό διάστημα για το οποίο το έχετε κατοχυρώσει. Όταν το domain σας λήξει, μπορείτε να το ανανεώσετε ή να το αφήσετε ελεύθερο για να το κατοχυρώσει κάποιος άλλος. Κατοχυρώνοντάς το για περισσότερα χρόνια, διασφαλίζετε την ιδιοκτησία σας πάνω σε αυτό και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ημερομηνία λήξης του domain σας για αρκετό καιρό.

Μην ξεχνάτε τις παραπάνω συμβουλές και να θυμάστε ότι είναι απλά ένας οδηγός και όχι κανόνες. Εάν έχετε στο μυαλό σας κάτι διαφορετικό για το δικό σας domain και πιστεύετε ότι αυτό σας ταιριάζει, κατοχυρώστε το τώρα!

top 6261272663040928729
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu