Loading...

Νέα έκδοση Joomla 4.1 και 3.10.6



Η νέα έκδοση του Joomla! 4.1 είναι πλέον διαθέσιμη και θέτει νέα πρότυπα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων φέρνοντας παράλληλα νέες δυνατότητες με γνώμονα τη συνοχή, την απλότητα και την ασφάλεια ως αξίες που πλαισιώνουν την χρήση της εφαρμογής.

Δείτε πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει.

Η έκδοση 4.1 του Joomla προσφέρει νέες δυνατότητες σε bloggers, συγγραφείς, σχεδιαστές ιστοσελίδων, extension developers και web agencies.

Τα κυριότερα σημεία της είναι:

Χρονοδιάγραμμα εργασιών (Task Scheduler)

Εάν υπάρχουν εργασίες που εκτελείτε επαναλαμβανόμενα ή εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και δεν πρέπει να ξεχάσετε, το Task Scheduler έρχεται να σας κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη.
Τα extensions του Joomla θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό χαρακτηριστικό, δίνοντας τη δυνατότητα χρονομέτρησης μίας εργασίας και την εκτέλεσή της σε τακτική βάση.

Θυγατρικά Πρότυπα (Child Templates)

Τα child templates παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών instances ενός template με ένα κλικ, αλλάζοντας απλά τις σειρές κώδικα που θέλουμε.
Το νέο αυτό feature αλλάζει σημαντικά την έως τώρα διαδικασία προσαρμογής επιμέρους τμημάτων των templates, καθώς απαιτούσε αρκετά τεχνικά βήματα που τώρα είναι ενσωματωμένα σε αυτό το πρόσθετο χαρακτηριστικό.
Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των child templates που μπορούν να δημιουργηθούν και το ένα μπορεί να έχει διαφορετικό layout και στυλ από το άλλο.

Έλεγχος προσβασιμότητας (Accessibility Checker)

Jooa11y - διασφάλιση προσβασιμότητας και ποιότητας του Joomla

Κάθε επισκέπτης που δεν μπορεί να δει μία σελίδα είναι πιθανότατα ένας χαμένος πελάτης. Ο κύριος στόχος του Joomla 4 είναι η προσβασιμότητα αυτή καθαυτή και τώρα με το Jooa11y αυτή γίνεται πιο εφικτή, καθώς οι δημιουργοί περιεχομένου βλέπουν επισημάνσεις σχετικά με τα ζητήματα που περιορίζουν την προσβασιμότητα ή την χρηστικότητα του περιεχομένου, για τις οποίες παρέχονται βοηθητικές συμβουλές επίλυσης.

Syntax Highlighting στον editor

Τώρα με το Joomla! 4.1 όλος ο κώδικας γίνεται syntax highlighted στον ενσωματωμένο επεξεργαστή κειμένου TinyMCE.
Αυτό διευκολύνει αρκετά την ανάγνωση των HTML tags and CSS classes, καθώς η σχετική σήμανση είναι οπτικά ξεκάθαρη. Επιλέον, παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης και αντικατάστασης απ’ ευθείας από την προβολή κώδικα HTML.

Inline Βοήθεια

Αφού έγινε εκκαθάριση των πολλών περιττών περιγραφών στο Joomla 4.0, προστέθηκε στην νέα έκδοση 4.1 η δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της inline βοήθειας που μπορεί να χρειάζεται ο χρήστης. Έτσι πλέον, εάν ο διαχειριστής θεωρεί πως έχει εξοικειωθεί με ένα τμήμα του Joomla, μπορεί να απενεργοποιήσει την πρόσθετη βοήθεια και να αποκτήσει μια πιο μίνιμαλ απεικόνιση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Joomla 4.1, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.joomla.org/announcements/release-news/5855-joomla-4-1-0-stable-new-standards-in-accessible-website-design.html

web development 6051163361216113748
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu