Loading...

Γιατί το να επιλέξετε το κατάλληλο web hosting είναι σημαντικό για εσάς και το site σας?


Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το τι ακριβώς είναι το web hosting και σε τι χρησιμεύει, μπορεί να είναι ακόμη άγνωστο ή δυσνόητο για πολλούς χρήστες του Internet και ιδιοκτήτες websites.

Σήμερα οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει τη δική του παρουσία στο Internet. Μπορεί κανείς να φτιάξει ένα website ακόμα και με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Τι μεσολαβεί όμως από τη δημιουργία των αρχείων του website στον υπολογιστή σας, μέχρι τη δημοσίευσή τους στον παγκόσμιο ιστό ώστε να είναι ορατά από όλους τους χρήστες του Internet? Η απάντηση είναι μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες web hosting ή φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως θα το συναντήσετε στην ελληνική εκδοχή του.

Τι κάνει λοιπόν μια εταιρία που παρέχει web hosting? Είναι απλό. Όπως όλα τα αρχεία σας αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας για να μπορείτε να τα βλέπετε όποτε θέλετε, έτσι και τα αρχεία όλων των ιστοσελίδων που μπορεί κάποιος να δει στο Internet είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο υπερ-υπολογιστών, οι οποίοι λέγονται servers. Μια εταιρία που παρέχει web hosting σας παρέχει το χώρο στο δίσκο ενός server στον οποίο θα αποθηκεύσετε το περιεχόμενο του website σας και όλες τις υπόλοιπες υποδομές (το δίκτυο για παράδειγμα) που είναι απαραίτητες ώστε να μπορεί κάποιος να προβάλει το περιεχόμενο αυτό online.

Φυσικά, ο ρόλος ενός τέτοιου παρόχου δεν είναι απλά το να υπενοικιάζει σε εσάς τις υποδομές του. Η περισσότερη δουλειά γίνεται στο παρασκήνιο και δεν είναι ορατή από τους χρήστες της υπηρεσίας web hosting. Η εταιρία- πάροχος αναλαμβάνει τη διαχείριση και την παραμετροποίηση των υποδομών, τη συνεχή τους παρακολούθηση, την επίλυση τεχνικών προβλημάτων και την παροχή υποστήριξης, έτσι ώστε το site σας να είναι ορατό συνεχώς από όλο τον πλανήτη. Όσο πιο αξιόπιστος είναι ο πάροχος, τόσο πιο απαιτητικές είναι και οι εργασίες σε αυτό το επίπεδο.

Ας δούμε τώρα γιατί είναι σημαντικό το να επιλέξετε έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό πάροχο υπηρεσιών για το web hosting του δικού σας site.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σήμερα γνωρίζουν πως να χρησιμοποιούν τα εταιρικά τους websites, blogs και δίκτυα για να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους και να προσελκύουν νέους ενδιαφερόμενους και πιθανούς μελλοντικούς πελάτες. Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες γνωρίζουν την αξία της δημιουργίας ποιοτικού περιεχομένου για το site τους, παραβλέπουν συχνά τη μεγάλη σημασία που έχει η επιλογή του κατάλληλου παρόχου web hosting.

Στην πραγματικότητα, το να επιλέξετε έναν πάροχο ο οποίος φροντίζει ώστε το website σας να είναι ασφαλές και προσβάσιμο συνεχώς είναι καίριας σημασίας. Σαν επιχείρηση, στόχος σας είναι κυρίως η μεγιστοποίηση των κερδών σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον τρέχοντα πάροχό σας, τότε αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα σας, ακόμη και με τρόπους που πιθανόν δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Η πρώτη και πιο άμεση επίπτωση είναι φυσικά η απώλεια εσόδων. Εάν το site σας είναι εκτός λειτουργίας, υπάρχοντες και μελλοντικοί πελάτες δεν θα μπορούν να περιηγούνται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, ούτε να βλέπουν τις αναρτήσεις που κάνετε στο blog σας. Ακόμη χειρότερα, εάν το site σας είναι και ηλεκτρονικό κατάστημα, σε αυτή την περίπτωση απλά δεν θα μπορείτε να έχετε πωλήσεις. Σκεφτείτε το παράδειγμα της Amazon. Το website της “έπεσε” μόνο για 40 λεπτά, τα οποία κόστισαν στην εταιρία μόνο (!) 5 εκατομμύρια δολάρια.

Κάτι που θα πρέπει κανείς να λάβει επίσης σοβαρά υπόψιν του, είναι η επίπτωση στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Σίγουρα, στόχος όλων όσων δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου είναι να επιτύχουν μια καλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, έτσι ώστε οι πελάτες τους και όσοι αναζητούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις να μπορούν να τους εντοπίζουν πιο εύκολα. Οι μηχανές κατατάσσουν τα websites στα αποτελέσματά τους χρησιμοποιώντας διαφορετικές και πολύπλοκες διαδικασίες. Για να το κάνουμε πιο απλό, ας πούμε ότι ανεξάρτητα με τη μεθοδολογία κατάταξης, όλες οι μηχανές επισκέπτονται περιοδικά το website σας για να το “διαβάσουν”. Εάν κάθε φορά που το επισκέπτονται όμως, το site σας είτε δεν εμφανίζεται, είτε δεν λειτουργεί σωστά, προφανώς οι μηχανές δεν θα το συμπεριλάβουν στα αποτελέσματά τους.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο παράγοντας ασφάλεια. Δυστυχώς πλέον δεν είναι εύκολο να διατηρήσετε το site σας απόλυτα ασφαλές. Ένας αξιόπιστος πάροχος όμως, θα κάνει ότι μπορεί για να το προφυλάξει από κακόβουλους χρήστες και θα σας παρέχει πολύτιμες συμβουλές για το πως μπορείτε να ασφαλίσετε το site σας.

H IP.GR είναι μια από τις παλιότερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών web hosting στην Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια, παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες website hosting σε χιλιάδες πελάτες. Αν αντιμετωπίζετε και εσείς πρόβλημα με τη φιλοξενία του site σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλες τις απορίες σας και να σας παρέχουμε υπηρεσίες, συμβουλές και καθοδήγηση, ώστε το site σας να λειτουργεί σωστά 24 ώρες το 24ωρο!
web hosting 6271418010883809584
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu