Loading...

Οnline marketing tips της τελευταίας στιγμής για να αυξήσετε τις πωλήσεις του eshop σας στις γιορτές!


Ναι, μπορεί να έφταιγε ο φόρτος εργασίας, η έλλειψη κατάλληλων συνεργατών ή ο χρόνος που περνά γρήγορα προτού προλάβουμε να οργανωθούμε σωστά. Έχουμε φτάσει μόλις μια αναπνοή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν συνειδητοποιούμε ότι η ηλεκτρονική μας παρουσία δεν θυμίζει σε τίποτα το κλίμα που επικρατεί στους δρόμους και τα παραδοσιακά καταστήματα. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε, ποτέ δεν είναι αργά! Ακόμη και την τελευταία στιγμή, προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά πραγματάκια για να βάλουμε τους πελάτες μας στο κατάλληλο
mood και να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας αυτή την περίοδο.

Last minute smashing deals

Προτού επικοινωνήσετε οποιοδήποτε διαφημιστικό μήνυμα στο κοινό σας,
αφιερώστε μερικά λεπτά για να ανατρέξετε στα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς, να σκεφτείτε ποια προϊόντα ή υπηρεσίες θέλετε να προωθήσετε αυτές τις ημέρες και να αποφασίσετε το είδος της προσφοράς που θα τρέξετε. Καλό θα ήταν, ανάλογα με τις δυνατότητές σας, να δώσετε ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, ένα χρήσιμο κουπόνι ή ακόμη και μια προσφορά 1+1, αν τα προϊόντα σας μπορούν να συνδυαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν ένα χρήσιμο και ελκυστικό πακέτο. Ότι κι αν αποφασίσετε, φροντίστε η προσφορά σας να έχει πραγματική αξία για τον πελάτη. Μπορεί να είναι τελεταία στιγμή και ο κόσμος να είναι σε διάθεση να κάνει αγορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να διακρίνει μια πραγματική προσφορά που τον συμφέρει, από μια που δεν του εξοικονομεί σχεδόν τίποτα.

A letter to Santa

Έχετε αποφασίσει λοιπόν τι θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας αυτές τις ημέρες. Ήρθε η ώρα να τους ενημερώσετε για την προσφορά σας. Το πιο άμεσο, εύχρηστο και φθηνό μέσο για να προωθήσετε τα διαφημιστικά σας μηνύματα δεν είναι άλλο από το.. γράμμα. Το ηλεκτρονικό γράμμα εννοούμε. Στείλτε ένα όμορφο και απλό email στους πελάτες σας, για να τους ευχηθείτε και να τους πληροφορήσετε για τις προσφορές και τις εκπτώσεις σας. Φροντίστε λίγο παραπάνω την εμφάνιση του email σας, δώστε γιορτινό τόνο χωρίς υπερβολές. Το μήνυμά σας θα πρέπει να είναι χαρούμενο και προσωποποιημένο, σαν να απευθύνεστε στον κάθε πελάτη σας ξεχωριστά, κάνοντάς του και ένα “δώρο” για τις γιορτές. Σίγουρα θα το εκτιμήσει!

Socialize. More. Now.

Εκμεταλλευθείτε τον κοινωνικό σας ιστό. Χθες. Είναι το κανάλι μέσα από το οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ετοιμάστε ωραία μπανεράκια για τις προσφορές σας, δώστε στα προφίλ σας ένα γιορτινό τόνο, ετοιμάστε και ανεβάστε e-cards με ευχές και tips για τις γιορτές και φυσικά σκεφτείτε να επενδύσετε κάποια χρήματα στην πληρωμένη διαφήμιση μέσα από τα κοινωνικά σας δίκτυα, για να μεταδώσετε τα μηνύματά σας σε ακόμη περισσότερους χρήστες και να προσελκύσετε νέους ενδιαφερόμενους και εποχιακούς αγοραστές, που μπορεί να γίνουν τακτικοί σας πελάτες. Γιορτές είναι άλλωστε, ευκαιρία να γίνουμε πιο.. κοινωνικοί!

Go Mobile

Ότι μα ότι κι αν κάνετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το site σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι mobile friendly, δηλαδή είναι προσβάσιμο και εύκολο στην περιήγηση από κινητές συσκευές. Οι περισσότεροι πλέον χρήστες χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές για να αναζητήσουν προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές και να επικοινωνήσουν με τοπικές επιχειρήσεις. Οι γιορτές είναι ένας ακόμη λόγος που η τάση αυτή ενισχύεται. Πολλοί βρίσκονται σε άδεια ή κάνουν διακοπές, επομένως δύσκολα θα βρεθούν πίσω από την οθόνη του υπολογιστή ή του laptop τους, αν δεν πρόκειται για ανάγκη. Ελέγξτε ότι το site σας εμφανίζεται σωστά σε όλες τις κινητές συσκευές και ότι μπορεί κάποιος να προβεί εύκολα σε αγορά από αυτό, χρησιμοποιώντας την κινητή του συσκευή.

*Bonus tip: αν δεν έχετε “στολίσει” το site σας ακόμα, κάντε το τώρα! Μερικές νιφάδες, ένας γελαστός χιονάνθρωπος, ένα χειμωνιάτικο τοπίο μπορούν να κάνουν θαύματα στην ψυχολογία των επισκεπτών του site σας και να αυξήσουν τη διάθεσή τους για αγορές! Οι γιορτές τώρα αρχίζουν και θα κρατήσουν για αρκετές ημέρες ακόμη.

Καλές γιορτές και καλές πωλήσεις από την ομάδα της IP.GR!
marketing 8401945645622960143
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu