Loading...

Ξεκινώντας με το OpenCart: Δημιουργία Eshop βήμα-βήμα

Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας eshop εύκολα και γρήγορα χωρίς να έχετε εξειδικευμένες προγραμματιστικές γνώσεις;

Αν ναι, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το OpenCart, μια δημοφιλή, δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή που στοχεύει στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Είτε έχετε να διαχειριστείτε μια μεγάλη εταιρεία, είτε ένα πιο μικρό κατάστημα σας δίνεται η δυνατότητα να το κάνετε εύκολα και αποτελεσματικά.

Στο άρθρο αυτό θα βρείτε οδηγίες για το πως να εγκαταστήσετε το OpenCart, το θέμα που σας αρέσει, αλλά και πως να καταχωρήσετε τα προϊόντα σας, για να ξεκινήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα!

Βήμα 1

Με την αγορά ενός πακέτου Hosting από την IP.GR έχετε στη διάθεσή σας τον μηχανισμό αυτόματης εγκατάστασης, Installatron, για να εγκαταστήσετε μια πληθώρα εφαρμογών συμπεριλαμβανομένου και του OpenCart.

Για την εγκατάσταση του OpenCart συνδεθείτε στο cPanel > Web Applications > View more,  βρείτε το OpenCart και από εκεί κάντε κλικ στο κουμπί "Install this application", όπως φαίνεται παρακάτω.


Βήμα 2

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, συνδεθείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον του OpenCart πληκτρολογώντας το url όπου εγκαταστήσατε το OpenCart και στη συνέχεια το λεκτικό "/admin", πχ example.com/admin.

Δίνοντας username και password είστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργία του eshop σας.



Βήμα 3

Όταν συνδεθείτε θα δείτε τον πίνακα ελέγχου του Opencart (Dashboard). Στoν πίνακα ελέγχου θα βλέπετε την πορεία του eshop σας, το σύνολο των πελατών σας, τα κέρδη σας κ.α. 



Βήμα 4

Δώστε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας θέματα και πρόσθετα της επιλογής σας.  Μπορείτε να βρείτε το θέμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας στο marketplace του OpenCart.



Αφού επιλέξετε το θέμα σας, τότε  μπορείτε να προχωρήσετε με την εγκατάσταση του. Ενδεχομένως να χρειαστεί να ακολουθήσετε και τις οδηγίες του δημιουργού του θέματος. Οι οδηγίες αυτές συνήθως περιλμαβάνονται στο συμπιεσμένο αρχείο του θέματος σας, σε ένα αρχείο .txt.
Μετά από την εγκατάσταση του θέματος, ακολουθεί η εισαγωγή πληροφοριών αναφορικά με την επιχείρησή σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το λογότυπο σας, διάφορες εικόνες κλπ.

Βήμα 5

Αφού πραγματοποιήσετε τη βασική διαμόρφωση του site μπορείτε να ξεκινήσετε με την καταχώρηση  προϊόντων. Με το OpenCart έχετε τη δυνατότητα  να κατηγοριοποιείτε τα προϊόντα σας ανάλογα με τις προδιαγραφές τους, να διαχειρίζεστε τα αποθέματα καθώς και άλλα πολλά.

Αρχικά δημιουργείστε κατηγορίες προϊόντων και έπειτα εισάγετε τα προϊόντα ανά κατηγορία. 

Αποκτήστε σήμερα hosting για το ΟpenCart eshop σας!


Στη γνωσιακή μας βάση θα βρείτε, στην ενότητα του OpenCart, χρήσιμα άρθρα  που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη δημιουργία του δικού σας online καταστήματος.

Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας  για τη συνέχεια του άρθρου μας, σχετικά με τη διαμόρφωση του eshop σας με το OpenCart.



web hosting 6405714419655311513
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu