Loading...

Νέα έκδοση Wordpress 5.4 "Adderley"

New WordPress version 5.4

Η νέα έκδοση του WordPress 5.4 με ονομασία "Adderley" (προς τιμήν του Αμερικάνου jazz τρομπετίστα Nat Adderley) είναι πλέον διαθέσιμη και περιέχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα από τα οποία εστιάζουν στη βελτιστοποίηση του builder του CMS WordPress, το γνωστό “block editor”.
Η έκδοση αυτή προσφέρει περισσότερους τρόπους για να κάνετε τη σελίδα σας πιο “ζωντανή” και ευπαρουσίαστη από ποτέ , ενώ παράλληλα στοχεύει στην ταχύτητα κατά το φόρτωμα της σελίδας σας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις αλλαγές που περιλαμβάνει η έκδοση 5.4 του WordPress:
    Blocks
  • Προστέθηκαν 2 νέα blocks: Social Icons και Buttons κάνουν την προσθήκη διαδραστικών χαρακτηριστικών γρήγορη και εύκολη.
  • Νέοι τρόποι χρήσης των χρωμάτων: Διαβαθμίσεις στα κουμπιά (Gradients) στα Buttons και τα Cover blocks, πρόσβαση στη γραμμή εργαλείων σε επιλογές χρωμάτων στο Rich Text blocks και για πρώτη φορά επιλογές χρωμάτων στα Group και Columns blocks.
  • Η έκδοση 5.4 απλοποιεί όλη τη διαδικασία τοποθέτησης και αντικατάστασης πολυμέσων σε κάθε block. Πλέον η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε σχεδόν block!
  • Δυνατότητα προσθήκης url σε εικόνα του Media+Text block ώστε να συνδέει την εικόνα με κάτι παρεμφερές. Για παράδειγμα μία εικόνα ενός φυλλαδίου, μπορεί να παραπέμπει στο download όλου του φυλλαδίου!
          Περιβάλλον Χρήστη (UI) και πλοήγηση
  • Η πλοήγηση μεταξύ των block γίνεται πιο ξεκάθαρη μέσω της διαδρομής που προστέθηκε (block breadcrumbs), γεγονός που οδηγεί και στην πιο εύκολη επιλογή τους.
  • Ευκολότερη και πιο άμεση πλοήγηση μέσω του πληκτρολογίου
  • Ταχύτερη φόρτωση του editor κατά 14%
  • Οι συμβουλές (tips) καταργήθηκαν και τη θέση τους πήρε ένας Οδηγός Καλωσορίσματος (Welcome Guide)  ο οποίος εμφανίζεται στην περίπτωση -και μόνο- που τον χρειάζεστε.
  • Με μία ματιά γίνεται ευκόλως αντιληπτό εάν στο block σας είστε σε Edit ή Navigation λειτουργία. Στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένη όραση, ο αναγνώστης οθόνης (screen reader) θα σας γνωστοποιεί αυτήν την πληροφορία.
Φυσικά, εάν επιθυμείτε να δουλεύετε με τα πιο πρόσφατα εργαλεία και χαρακτηριστικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Gutenbergplugin, μέσω του οποίου θα μπορείτε πρώτοι να κάνετε χρήση όλων των νέων και ακόμα πιο προηγμένων χαρακτηριστικών στο block editor.
          Πολιτική Προστασίας Δεδομένων (Privacy)
  • Οι εξαγωγές προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνουν πληροφορίες για την περίοδο σύνδεσης των χρηστών, καθώς και δεδομένα τοποθεσίας από το widget της κοινότητας συμβάντων (community events widget). Επιπλέον, παρέχεται ένας πίνακας περιεχομένων!
  • Δυνατότητα προβολής της προόδου σας με μια ματιά όσο επεξεργάζεστε τα αιτήματα εξαγωγής και διαγραφής μέσω των εργαλείων απορρήτου.
  • Επιπρόσθετες μικρές βελτιώσεις δίνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στα εργαλεία προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Wordpress 5.4 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://wordpress.org/support/wordpress-version/version-5-4/
wordpress 4567564250590783797
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu