Loading...

Βελτιώστε το website σας για περισσότερες πωλήσεις στις γιορτές!


Οι γιορτές πλησιάζουν και περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αποφεύγουν τα πολυσύχναστα καταστήματα και εμπορικά κέντρα για να κάνουν τις αγορές τους από την ασφάλεια και την ηρεμία του σπιτιού τους. Οι αγορές μέσω διαδικτύου κατά την εορταστική περίοδο αυξάνονται συνεχώς κάθε χρόνο, όπως αποδεικνύουν πολλές στατιστικές.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς? Εάν πουλάτε κάποιο προϊόν, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα ενός online καταστήματος! Από σχεδιαστική άποψη, δείτε στη συνέχεια μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τους επισκέπτες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, σε αγοραστές.

Φωτογραφίες προϊόντων

Όταν πουλάτε ένα προϊόν στο διαδίκτυο, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας ότι ο πελάτης δεν μπορεί να αγγίξει ή να δει το προϊόν αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις σε πιθανούς αγοραστές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτή τη δυσπιστία, είναι να παρουσιάσετε το προϊόν σας με επαγγελματικές και όμορφες φωτογραφίες.

Εάν χωράει στον προϋπολογισμό σας, επιλέξτε έναν επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος έχει εμπειρία σε παρουσιάσεις προϊόντων. Βεβαιωθείτε ότι το site σας έχει αρκετές φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα προϊόντα σας, από πολλές γωνίες και αποστάσεις. Επίσης, είναι περισσότερο πιθανό οι αγοραστές να ξεπεράσουν τις αμφιβολίες τους αν δουν τα προϊόντα σας να χρησιμοποιούνται, οπότε καλό θα ήταν να τους παρέχετε και σχετικές φωτογραφίες. Όταν παρουσιάζετε τα κύρια προϊόντα σας, δώστε σε αυτά με τις περισσότερες πωλήσεις, πιο πολύ χώρο ή τη δική τους σελίδα με πολλές φωτογραφίες και όλα τα σχετικά διαγράμματα που αναδεικνύουν τα θετικά τους στοιχεία.

Κουπόνια και Κοινωνικά Δίκτυα

Είτε είναι η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, είτε Black Friday, οι άνθρωποι πάντα αναζητούν εκπτώσεις ή προσφορές που μπορούν να μοιραστούν με φίλους. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία σχεδιάζοντας και παρουσιάζοντας σχετικά κουπόνια στους επισκέπτες του site σας. Δώστε επιπλέον κίνητρο σε όσους μοιράζονται την προσφορά σας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αυξάνοντας το ποσοστό έκπτωσης.

Ας δούμε το παράδειγμα της δημιουργίας ενός κουπονιού, το οποίο θα μοιράζεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα:
  • Δημιουργήστε ένα στοιχείο στην αρχική σας σελίδα, το οποίο θα προκαλεί τις ενέργειες των επισκεπτών, όπως για παράδειγμα ένα κουμπί με την ετικέτα "Μοιραστείτε με τους φίλους σας και κερδίστε 15% έκπτωση".
  • Το κουμπί θα πηγαίνει τον επισκέπτη σε μια landing σελίδα στην οποία θα του δίνετε τις κατάλληλες οδηγίες για το πως θα προβάλει την προσφορά στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά μέσα.
  • Αφού επιβεβαιώσει ο επισκέπτης ότι έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα βήματα, μπορείτε να του επιστρέφετε ένα ευχαριστήριο μήνυμα και τον κωδικό του κουπονιού της προσφοράς για την έκπτωση 15%.
Τι κερδίσατε εσείς? Μια επιτυχημένη πώληση, τα στοιχεία του αγοραστή για περαιτέρω χρήση και φυσικά αυξημένη προβολή στα κοινωνικά δίκτυα!

Ανασχεδιασμός Website

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε έναν έλεγχο στο σχεδιασμό του website σας? Στατιστικές αποδεικνύουν ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου βασίζουν τη γνώμη τους για ένα προϊόν ή υπηρεσία μόνο στο σχεδιασμό του website που το προωθεί και δεν επιστρέφουν ξανά σε ένα website εάν αυτό έχει κακή αισθητική.

Γι' αυτό, σας προτείνουμε να κάνετε ξανά ένα γενικό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι το site σας δείχνει απολύτως επαγγελματικό. Εάν δεν ξέρετε από που να αρχίσετε, δοκιμάστε τις συμβουλές που θα βρείτε στη συνέχεια. Πριν από αυτό, βεβαιωθείτε ότι o σχεδιασμός του website σας είναι responsive, δηλαδή προσαρμόζεται στην εκάστοτε συσκευή από την οποία προβάλλεται το website, καθώς από ότι φαίνεται οι πωλήσεις μέσω κινητών συσκευών αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Μερικά από τα σημεία που θα πρέπει να ελέγξετε:
  • βεβαιωθείτε ότι υπάρχει στο site σας αριθμός επικοινωνίας, στον οποίο μπορούν να καλέσουν οι πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις παραγγελίες τους για βοήθεια.
  • κρατήστε και εκμεταλλευτείτε τα στατιστικά σας: προβάλετε το συνολικό αριθμό παραγγελιών μέσα από το site σας για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας!
  • ενημερώστε τους επισκέπτες σας ότι δέχεστε πληρωμές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα το paypal.
  • χρησιμοποιήστε ένα πιστοποιητικό SSL για να δώσετε στους πελάτες σας την αίσθηση της ασφάλειας και να τονίσετε ότι το site σας είναι ασφαλές για συναλλαγές.
  • για να διώξετε τις αρχικές αμφιβολίες που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες σας, ενσωματώστε κάποιο plug-in στο site σας, το οποίο θα προβάλει σχόλια αγοραστών που έμειναν ικανοποιημένοι.
Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και.. καλές, γιορτινές πωλήσεις!
marketing 7060494797074060936
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu