Loading...

3 τρόποι για να κάνετε το site σας να ξεχωρίζει

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται ένα site που να κάνει τη διαφορά! Δεν είναι πλέον αρκετό να παρέχετε απλώς έναν κατάλογο υπηρεσιών και μια ενότητα "About Us" στο site σας. Οι πελάτες σας θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν παραγγελίες και ερωτήσεις και να προχωρήσουν σε αγορές, αντλώντας παράλληλα ικανοποίηση από την περιήγηση στις σελίδες του site σας.

Παλιότερα, αυτή η λειτουργία θα απαιτούσε τις υπηρεσίες ενός web developer, τον οποίο θα πληρώνατε αδρά και που θα έπρεπε στη συνέχεια να απασχολείτε κάθε φορά που το site σας χρειαζόταν κάποια ενημέρωση. Η τεχνολογία έχει κάνει τώρα τα πράγματα πολύ πιο εύκολα χάρη στην πληθώρα εφαρμογών και έτοιμων templates που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο που σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή ένα σύνθετο website χωρίς τη βοήθεια ενός προγραμματιστή. Το ότι έχετε κατασκευάσει βέβαια εσείς το δικό σας website σας χρησιμοποιώντας έτοιμα εργαλεία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι μοναδικό. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε μερικά χρήσιμα tips που θα κάνουν το site σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

1. Πλήρης Λειτουργικότητα για κινητές συσκευές

Σίγουρα μέχρι στιγμής, όλοι έχουμε συναντήσει κάποιο website το οποίο δεν λειτουργεί σωστά σε μια κινητή συσκευή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλα τα websites και κυρίως για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, να εμφανίζονται σωστά σε όλες τις κινητές συσκευές και να κάνουν τη διαδικασία της παραγγελίας και της πληρωμής όσο το δυνατόν πιο εύκολη σε μια μικρή οθόνη. Πολλοί χρήστες περνάνε μεγάλο μέρος του χρόνου τους απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο, για αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθεί κάποιος στο site σας από την κινητή του συσκευή, από ότι από κάποιο σταθερό υπολογιστή. Εάν επιθυμείτε να μετατρέψετε τον επισκέπτη σε πελάτη, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε η πρώτη εικόνα από την επίσκεψή του να είναι άψογη.

Ο σχεδιασμός ενός website με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται σε όλες τις συσκευές, λέγεται responsive. Όταν επιλέγετε κάποιο template για το δικό σας site, φροντίστε επιλέξετε κάποιο που να είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι responsive, για να διασφαλίσετε ότι το site σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το χρήστη.

2. Προσαρμογή του προτύπου σας

Ανεξάρτητα από το είδος του site που χρειάζεστε, είναι πιθανό να υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρότυπα που εξυπηρετούν τις ανάγκες σας. Επειδή ωστόσο πολλές είναι οι επιχειρήσεις που επιλέγουν επίσης από τα ίδια πρότυπα, σίγουρα δεν θα θέλατε να βρεθείτε στη θέση να έχετε επιλέξει το ίδιο πρότυπο με κάποιον από τους ανταγωνιστές σας, καταλήγοντας σε ένα πανομοιότυπο website και αναπόφευκτα στη σύγκριση και την κακή κριτική. Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, προσαρμόστε το πρότυπό σας όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλάζοντας τα χρώματα και μετακινήστε τα διάφορα στοιχεία των σελίδων, ώστε να δώσετε στο site σας μια καθαρά προσωπική διάταξη και εμφάνιση. Μπορείτε ακόμη να αλλάξετε τα κουμπιά και τις γραμματοσειρές για να ταιριάζουν με την εμφάνιση και την αισθητική του υπόλοιπου site σας.

3. Βέλτιστες Πρακτικές SEO

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το website σας να ξεχωρίζει, είναι να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται πρώτο στις αναζητήσεις των πελατών σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σελίδα θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών των προϊόντων, των εικόνων και των τίτλων των σελίδων. Τα εργαλεία για τη δημιουργία των ιστοσελίδων σας μπορούν να σας βοηθήσουν με κάποιες ρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις βασικές αρχές SEO για να εξασφαλίσετε ότι οι σελίδες σας θα πετυχαίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τους αλγόριθμους αναζήτησης.

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται ένα website υψηλής ποιότητας για να διακριθεί στο σημερινό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό και αποτελεσματικό, χωρίς να προσλάβετε έναν developer. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα website που σας βοηθά να προσελκύσετε και να διατηρήσετε τους πελάτες σας για τα επόμενα χρόνια.

marketing 6882557472213582097
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu