Loading...

Οδηγός: Πως να απογειώσετε την ιστοσελίδα σας

Αν η ιστοσελίδα σας είναι αργή και αναζητάτε λύσεις για να βελτιώσετε την ταχύτητά της, τότε το άρθρο αυτό σας αφορά.

Το πρόβλημα


Η ταχύτητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη ή μη των στόχων που έχετε θέσει για αυτή. Η ταχύτητα φόρτωσης λοιπόν, αποτελεί σημαντική μετρική για το λεγόμενο SEO των ιστοσελίδων και συνεπώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάταξη της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Η ικανοποίηση του πελάτη, η αμεσότητα και η ευκολία στην πλοήγηση απασχολούν όλους τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και όλοι προσπαθούν για ένα όσο το δυνατό γρηγορότερο website.

Μια αργή ιστοσελίδα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, ιδίως αν πρόκειται για eshop, σημαίνει την απώλεια χρημάτων από πελάτες που έρχονται και φεύγουν δυσαρεστημένοι. Όποιος και αν είναι ο σκοπός μιας ιστοσελίδας, το πρόβλημα της αργοπορίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε λύσεις, κάποιες ίσως τις έχετε δοκιμάσει ήδη, κάποιες άλλες ίσως όχι.

Οι λύσεις


Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες

  • Επιλέξτε τις κατάλληλες διαστάσεις και format για τις εικόνες που θα ανεβάσετε στην ιστοσελίδα σας.
  • Ακολουθήστε τεχνικές SEO για να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
  • Αναβαθμίστε στην τελευταία έκδοση το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, όπως η έκδοση της php ή το θέμα, τα πρόσθετα αλλά και τον πυρήνα  αν χρησιμοποιείτε κάποιο CMS.
  • Δείξτε στους επισκέπτες σας ότι μπορούν να σας βρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κάντε το με τρόπο που δεν θα προσθέτει επιπλέον φόρτο στο website σας.
  • Βάλτε μέτρο στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στη σελίδα. Αποφύγετε τη χρήση ενοχλητικών pop up, τόσο για να μην αυξάνεται ο φόρτος, όσο και για να μην επηρεάζεται η πλοήγηση του επισκέπτη. 
  •  
Είστε προχωρημένοι; Σας έχουμε καλυμμένους!

  • Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη βάση δεδομένων “καθαρή” φροντίζοντας να μην γεμίζει από άχρηστες εγγραφές.
  • Αξιοποιήστε το πρωτόκολλο http/2 για γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο για να μπορείτε να διακινείτε με ταχύτητα τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο.
  • Κάντε τα αρχεία σας μικρότερα σε μέγεθος συμπιέζοντας τα. Με κάθε πακέτο φιλοξενίας σας παρέχουμε και το gzip για να το επιτύχετε.
  • Αποφύγετε τη χρήση cookies, όπου αυτά δεν είναι απαραίτητα.
  • Κάντε χρήση AMP (Accelerated Mobile Pages). Προσαρμόστε την ιστοσελίδα σας για φορητές συσκευές και κατακτήστε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.


Βελτιώνοντας την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, αυξάνεται η επισκεψιμότητα, η φήμη αλλά και οι πωλήσεις της επιχείρησής σας. Με τα κατάλληλα εργαλεία και τη σωστή φιλοξενία μπορείτε να απογειώσετε την ιστοσελίδα σας.

Εκτίμησε σωστά τις ανάγκες της ιστοσελίδας σου και διάλεξε το πακέτο hosting που σου ταιριάζει μέσα από μια σειρά επιλογών που προσφέρει η IP.GR.

Περισσότερα tips και αναλυτικές πληροφορίες για να απογειώσεις την εφαρμογή σου θα βρεις στο ΔΩΡΕΑΝ ebook μας, που προσφέρεται με κάθε πακέτο hosting!

Ελάτε να κάνουμε μαζί την σελίδα σας πιο ανταγωνιστική και να επιτύχουμε τους στόχους που έχετε θέσει!



web hosting 8091356103546105079
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu