Loading...

Πως συνδέω το domain μου με Google App?

Αν έχετε δημιουργήσει το site σας μέσω του Google Sites ακολουθήστε τις οδηγίες σύνδεσης του domain μου με Google Sites. Διαφορετικά, μπορείτε να ανατρέξετε στις παρακάτω οδηγίες για να συνδέσετε το site που έχετε δημιουργήσει μέσω του Google Apps με το δικό σας domain.

Αξίζει ίσως να κάνουμε έναν διαχωρισμό προκειμένου να διακρίνουμε τις ιδιαιτερότητες σύνδεσης του Google Site σας όταν το έχετε φτιάξει μέσω του Google Sites ή μέσω του Google Apps. Πρακτικά και οι δύο υπηρεσίες καταλήγουν σε μία εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε τη σελίδα σας. Η διαφορά τους έγκειται στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συνδέσετε τη σελίδα αυτή με το domain name σας.

Για την περίπτωση υλοποίησης μέσω του Google Sites, η διαδικασία περιγράφεται εδώ.

Στη περίπτωση δημιουργίας του site σας μέσω του Google Apps και προκειμένου να μπορέσετε να συνδέσετε το app με το domain σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:




Βήμα 1ο: Ορισμός Web address mapping

Εφόσον έχετε δημιουργήσει κάποιο Google Site μέσω του Google Apps θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχετε συνδεθεί ήδη στη σελίδα apps.google.com. οπότε έχετε έναν ενεργό και verified λογαριασμό.

  • Κάνοντας login στο Google Apps στην πρώτη οθόνη κάντε κλικ στην επιλογή Google Apps.

  • Στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Sites:
  • Ακολούθως κάνε κλικ στην επιλογή Web Address Mapping
  • Η σελίδα που ακολουθεί μας ενημερώνει ότι μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του site μας να το προσπελάσουν μέσα από subdomain όπως το www.acme.com. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε κι εμείς. Κάντε κλικ στο Add a new web address. 


  • Στην επόμενη σελίδα κάνουμε την αντιστοίχιση που επιθυμούμε. Παίρνουμε σαν παράδειγμα το domain name webtool.gr ως βασικό domain και το mysite ως το site που έχετε δημιουργήσει μέσα από το Google Apps. Μπορούμε να ορίσουμε να ανοίγει το mysite στο subdomain www.webtool.gr και με αυτόν τον τρόπο να επιτύχουμε τη σύνδεση που θέλουμε. Κάντε κλικ στην επιλογή Save changes.


  • Στο παράθυρό που ανοίγει παρέχεται μια σημαντική ενημέρωση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση. Συγκεκριμένα μας ενημερώνει ότι προκειμένου να γίνει χρήση του www.webtool.gr θα πρέπει να προστεθεί μία CNAME εγγραφή στο αρχείο ζώνης (DNS file) του domain σας. Αυτό ακριβώς περιγράφεται στο 2ο βήμα που ακολουθεί. Μην κλείσετε αυτό το παράθυρο καθότι θα επιστρέψουμε στο τέλος αφού βάλουμε το CNAME για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία.

    Από εδώ κρατάμε τα δύο πεδία που είναι χαρακτηρισμένα σαν μεταβλητές (Μεταβλητή Α και Β).  Συγκεκριμένα:
    •  η Μεταβλητή Α είναι το subdomain που ορίσαμε, δηλαδή το λεκτικό www και 
    • η Μεταβλητή Β είναι το λεκτικό ghs.googlehosted.com.


Βήμα 2ο - Δημιουργία CNAME εγγραφής στο DNS αρχείο του domain

Σε αυτό το βήμα μπορείτε να ανοίξετε την ιστοσελίδα της IP.GR και να κάνετε είσοδο. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην επιλογή Ο λογαριασμός μου / Τα domains μου στη γραμμή του domain name που σας ενδιαφέρει και κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επεξεργασίας.


Στη σελίδα επεξεργασίας του domain σας, επιλέξτε "Δωρεάν υπηρεσίες", έπειτα στην ενότητα DNS control επιλέξτε Google Apps από τη διαθέσιμη λίστα και πατήστε Ενεργοποίηση. Πατήστε ΟΚ στο μήνυμα επιβεβαίωσης.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο Επεξεργασία για να επεξεργαστείτε το αρχείο ζώνης του domain σας όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:


Στη σελίδα επεξεργασίας του DNS Zone File (αρχείου ζώνης) θα πρέπει να προσθέσετε μία γραμμή με τις μεταβλητές που που πήρατε από το Google Apps.

Η γραμμή που θα προσθέσετε διαμορφώνεται ως εξής:



Το αρχείο ζώνης παίρνει την ακόλουθη μορφή:



Μην ξεχάσετε την τελεία στο τέλος της γραμμής. Αυτή η γραμμή θα είναι η τελευταία στο αρχείο ζώνης και η μόνη που θα χρειαστεί να προσθέσετε με το χέρι. Τα υπόλοιπα περιεχόμενα του αρχείου ζώνης είναι συμπληρωμένα εκ των προτέρων. Αν το αρχείο ζώνης σας περιέχει και άλλες εγγραφές για άλλα google apps (mail, docs,calendar,sites κ.ά.) μπορείτε να τα αφαιρέσετε αν δεν τα χρειάζεστε ή να αφήσετε αυτά που ξέρετε ότι χρησιμοποιείτε σίγουρα.

Η ενημέρωση του αρχείου ζώνης χρειάζεται περίπου 3 με 6 ώρες.


Βήμα 3ο - Ολοκλήρωση διαδικασίας

Μεταβείτε εκ νέου στο Webmaster tools και κάντε κλικ στην επιλογή I've completed these steps όπως περιγράφηκε στο 1ο Βήμα.


domain names 3001290485021398667
Αρχική σελίδα item

Δημοφιλή Άρθα

Random Posts

Click to read Περισσότερα Όλα said: Σχετικά Άρθρα Σχόλια Menu